KTM specialist

Rob in Amerika

Home // Rob in Amerika

Gravel Up Your Life: Gravel Cowboys Go America

Misschien heb je ze al eens gespot op hun X Strada Master.

De ‘Gravel Cowboys’ op de snelle Gravelbike van KTM, altijd opzoek naar mooie routes, avontuur en uitdagingen.
Avontuur en uitdagingen is een rode draad door het leven van deze groep verteld Rob Harmeling. Vandaar Gravel Cowboys, wat een vrije vertaling is voor deze vriendengroep die verder bestaat uit Jan Scheppink en Bas van Heertum .

De bakermat van het gravelfietsen

We hebben al verschillende uitdagingen en avonturen beleefd zowel op de race als mountainbike. Zo reden we al eens de Cape Epic en de Andorra Epic, maar nu is het de beurt aan onze gravel fiets. Inmiddels hebben we al prachtige tochten in ons eigen land gereden, soms een stukje over de grens maar ons volgende avontuur is over de plas in de USA, bakermat van het gravelfietsen.

Gravelloco’s

We gaan naar Texas waar we deelnemen aan de Gravel Loco’s.

Hico om precies te zijn, ooit Home Town van Billy The Kid en nu het decor van een van de zwaarste gravel wedstrijden ter wereld. De Gravel Loco’s – 260 Km door desolate cowboy dorpjes, dwars door het glooiende binnenland van Texas met maar liefst 72% gravel en 2500 Hm in een verzengende hitte! Dan moet je wel een beetje gek zijn!

De ‘Loco’ echter trekt renners van ver buiten de USA, een bont gezelschap van fietsavonturiers met een lust voor uitdagingen en gezelligheid. Want daar staat gravelfietsen bekend om, na de finish is het standaard BBQ, Beer & Music. Naast de Gravel Cowboys staan er veel gerenommeerde profs en oud-profs aan de start met maar een doel, Gravel Up Your Life And Have Some Fun Together.

Hi! Hoe kunnen we je helpen?

Ja, ik heb interesse in een fiets of ik wil een werkplaats afspraak maken.