KTM specialist

Zomervakantie komt eraan!

Home // Zomervakantie komt eraan!

De zomervakantie komt eraan! Veel mensen nemen graag hun fiets mee naar de zomerbestemming. Het kan raadzaam zijn om de fiets op de volgende punten te laten nakijken.

Gelukkig hebben we nu een goede voorraad voor de aandrijflijn dus zorg dat je op tijd je fiets weer klaar hebt voor de vakantieperiode!

Aandrijflijn

Hoe is de slijtage van de ketting en tandwielen, is deze nog binnen de marges? Zo niet vervang deze tijdig. Zorg er daarnaast voor dat de ketting goed gesmeerd is met de ketting wax dit voorkomt dat de ketting droogloopt en daar onnodig snel slijt of een krassend geluid maakt. Kies het juiste verzet, ben je van plan om de bergen in te gaan dan kan het raadzaam zijn om een ander verzet op de fiets te zetten (bergverzet). Wij hebben diverse cassettes op voorraad! 

Remmen

Misschien wel één van de belangrijkste onderdelen van de fiets. Niemand wil erachter komen in de afdaling dat zijn remmen niet naar behoren functioneren. Daarom is het belangrijk om de remmen regelmatig te controleren.

Rijd je met velgremmen kijk dan of de groeven van de remblokken nog zichtbaar zijn, is dit niet het geval dan zijn ze aan vervanging toe. Heb je schijfremmen op de fiets, dan is het goed om ook de blokken te controleren zit er nog voldoende profiel op de remblokken. Monteer je nieuwe remblokken dan is het belangrijk ze goed in te remmen doe je dit niet dan zijn de blokken (vooral in natte omstandigheden zo weer versleten, denk hierbij maar aan de Dutchmasters of MTB😉). Inremmen doe je door te versnellen naar ongeveer 30km/h en dan krachtig te remmen tot stapvoets. Herhaal dit ongeveer 20 keer. Daarnaast is het belangrijk dat er voldoende druk in de leiding zit van de remmen.

Wielen en banden.

Tijdens het fietsen wil je volledig op je wielen en banden kunnen vertrouwen, er komen veel grote krachten op de wielen. Daarom is het belangrijk om de wielen te controleren op eventuele slagen of schades. Controleer daarnaast ook de banden op eventuele scheurtjes of gaatjes, dit voorkomt ongemakken tijdens het fietsen. Want op een lekke band tijdens een heerlijke fietstocht in de zon zit niemand te wachten. Het is van belang om regelmatig de druk van de banden te controleren.  Zowel bij de sportfietsen als E-bikes. Dit verlengd je actieradius aanzienlijk! 

Lagers

De lagers in de fietsen vormen een onmisbare verbinding tussen frame en voorvork (balhoofdlagers) of tussen frame en crank (trapaslagers) deze lagers zijn van essentieel belang voor het soepel sturen en draaien van de voorvork en pedalen. Door intensief gebruik of blootstelling aan slechtere weersomstandigheden slijten deze en gaan ze speling of kraakjes veroorzaken. 

De zomervakantie komt eraan en voorkom ongemakken op vakantie en laat je fiets op tijd nakijken. Om stress te voorkomen plan op tijd een afspraak voor onderhoud van de fiets in. 

Om een afspraak te maken kun je bellen met 0548-547900

Hi! Hoe kunnen we je helpen?

Ja, ik heb interesse in een fiets of ik wil een werkplaats afspraak maken.