KTM specialist

Over ons

Home // Over ons

VANUIT DE PASSIE VOOR SPORTIEF FIETSEN

HOE HET BEGON

Vanuit onze gezamenlijke passie voor fietsen ontstond WRBikes Wim Rechterschot. Maarten zat van jongs af aan op de mountainbike en reed wedstrijden op hoog niveau. Wim werkte voorheen bij een fietsenzaak en samen met Petra besteden ze veel tijd aan de sport. In 2007 werd de schuur bij onze woonboerderij in Heeten omgetoverd tot een speciaalzaak op gebied van sportief fietsen.

Eenmaal bekend met het merk KTM was de keuze al gauw gemaakt. KTM was destijds in Nederland nog niet bekend en veel verkrijgbaar. Het specialisme was in deze jaren ook nog een pilot, maar als snel bleek de samenwerking met één bedrijf erg succesvol. De nauwe samenwerking resulteerde in het concept KTM Orange Store. Deze dragen we nog steeds vol trots, als enige in Nederland. #WEBLEEDORANGE

We hebben een open werkplaats, zodat klanten kunnen zien waar we mee bezig zijn. Onze winkel is in feite één grote beleving; het moet een uitje zijn voor onze klanten. Omdat we een klein familiebedrijf zijn, is het bij ons allemaal heel persoonlijk en gemoedelijk. Een fiets moet je voelen en uitproberen. Boven hebben we nog het wielercafé (Oranje Boven) ook geschikt voor teambuilding d.m.v. mtb's die we in de verhuur hebben en achterin de zaak hebben we een ruimte voor Bike-Fitting by Loes. Daar meten we je fietspositie, zodat we de fiets optimaal af kunnen stemmen.” Ook hebben we de mogelijkheid en ruimte op afspraak voor sportmassage.

Wim Rechterschot, over onze KTM Orange Shop

KTM ORANGE STORE IN HAARLE

EEN NIEUWE STAP

De passie die fietsliefhebbers vonden in de speciaalzaak, in combinatie met het vooraanstaande Oostenrijkse merk, werden al snel een begrip in de regio. Na 5 jaar bleken wij uit ons jasje te zijn gegroeid en zijn wij verhuisd naar een nieuwe locatie aan de voet van de Sallandse Heuvelrug in Haarle.

De beleving en passie komen hier nog meer tot hun recht, de routes starten vanaf de winkel voor zowel de (elektrische) mountainbike als racefiets. Na de verhuizing kwamen ook Maarten en Petra in de winkel werken.

KTM fietsen showroom WR Bikes
KTM fietsen showroom WR Bikes

SPORTIEF FIETSEN VOOR IEDEREEN

WE GROEIEN DOOR

En met WRBikes blijven we doorgroeien. In 2020 openden we onze KTM E-bike winkel, die zich naast ons pand bevindt. Ook blijft het team uitbreiden. We zijn nu met maar liefst 8 mensen met ieder hun eigen specialisme.

Wim is de oprichter van WRBikes en gespecialiseerd in de verkoop en werkplaats. Zijn vrouw Petra verwerkt de administratie en is verantwoordelijk voor de verkoop van alle aanverwante artikelen. Maarten (zoon van Wim) is mede-eigenaar en houdt zich tevens bezig met de verkoop en werkplaats. Mark zorgt ervoor dat onze fietsen terecht komen bij de juiste doelgroep en is daarmee verantwoordelijk voor marketing & sales. Simon is ons aanspreekpunt als monteur voor de werkplaats en heeft daarvoor ook al meerdere jaren ervaring in een fietsspeciaalzaak. James is met meer dan 25 jaar ervaring in fietsspeciaalzaken  monteur in onze werkplaats!  Sven is monteur en is zelf Fanatiek Mountainbiker en rijd o.a GOW en MTB wedstrijden.

Wat we als team gemeen hebben is onze passie voor sportief fietsen. En die komt tot uiting in onze WRBikes winkel. Kom bij ons langs en beleef de passie!

MENSEN MET PASSIE

HET BELEVEN VAN ONZE PASSIE

MEER DAN ALLEEN EEN WINKEL

Onze passie voor fietsen gaat ver. Zo zijn we in 2017 door de landelijke branche-organisatie uitgeroepen tot de beste tweewielerwinkel van de Provincie Overijssel. Daarnaast werden we in 2017 door de Haarlese ondernemersvereniging uitgeroepen tot Ondernemers van het jaar. Daar zijn we trots op!

Maar onze passie gaat verder dan dat. Zo vertrekken we iedere zaterdag om 13:00 vanaf onze winkel voor een rit op de mountainbike. Iedereen is welkom, KTM of geen KTM. Een drankje in ons WRBikes wielercafe mag niet ontbreken. Naast Koffie, Thee & Meer (KTM), hebben we vaak lekkere versnaperingen op voorraad.

Bovendien werken we samen met een aantal partners om onze passie te delen. Zo rijdt Rob Harmeling van Sportgeluk op een KTM en kan je bij Plan Nijverdal samen met Bilal Durmaz fietsen op een KTM Myroon. Daarnaast werken we samen met Carlijn Achtereekte, Olympisch Kampioen Schaatsen.

Onze passie uiten we door deel te nemen aan diverse sportevenementen. Collega Maarten doet regelmatig mee aan verschillende wedstrijden, zoals de Cape Epic en de Swiss Epic. Ook Mark is fanatiek triatleet. Want wat is nu leuker dan competitief bezig te zijn met je grootste passie?

Voor zowel recreatief fietsen als voor het leveren van prestaties is een goede houding op de fiets essentieel. Daarom werken we samen met Loes Markerink. “Bikefitting by Loes” biedt een dynamische bikefitting om de optimale fietspositie te bepalen voor jouw lichaam en jouw persoonlijke doelen. Alles gebaseerd op de wetenschap en praktijkervaring!

Voor iedere vragen proberen we te luisteren en hun behoefte te vervullen en met onze passie iets passends te vinden.

Bekijk onze fietsen

Bekijken

Maak een werkplaatsafspraak

Bekijken

Plan een Bike-fitting

Bekijken
Hi! Hoe kunnen we je helpen?

Ja, ik heb interesse in een fiets of ik wil een werkplaats afspraak maken.