Over ons

Vanuit de passie voor sportief fietsen

Hoe het begon

Vanuit onze gezamenlijke passie voor fietsen ontstond WR Bikes. Maarten zat van jongs af aan op de mountainbike en reed wedstrijden op hoog niveau. Wim werkte voorheen bij een fietsenzaak en samen met Petra besteden ze veel tijd aan de sport. In 2007 werd de schuur bij onze woonboerderij in Heeten omgetoverd tot een speciaalzaak op gebied van sportief fietsen.

Eenmaal bekend met het merk KTM was de keuze voor al gauw gemaakt. KTM was destijds in Nederland nog niet veel verkrijgbaar en bekend. Het specialisme was in deze jaren ook nog een pilot, maar als snel bleek de samenwerking met één bedrijf erg succesvol. De nauwe samenwerking resulteerde in het concept KTM Orange Store. Deze dragen we nog steeds vol trots, als enige in Nederland.

“We hebben een open werkplaats, zodat klanten kunnen zien waar we mee bezig zijn. Onze winkel is in feite één grote beleving; het moet een uitje zijn voor onze klanten. Omdat we een klein familiebedrijf zijn, is het bij ons allemaal heel persoonlijk en gemoedelijk. Een fiets moet je voelen en uitproberen. Boven hebben we nog het wielercafé en achterin de zaak hebben we een deel voor bike-fitting. Daar meten we je fietspositie, zodat we de fiets optimaal af kunnen stemmen.”

—Wim Rechterschot, Over onze KTM Orange Shop
KTM Orange Store in Haarle

Een nieuwe stap

De passie die fietsliefhebbers vonden in de speciaalzaak, in combinatie met het vooraanstaande Oostenrijkse merk, werden al snel een begrip in de regio. Na 5 jaar bleken wij uit ons jasje te zijn gegroeid en zijn wij verhuisd naar een nieuwe locatie aan de voet van de Sallandse Heuvelrug in Haarle.

De beleving en passie komen hier nog meer tot hun recht, de routes starten vanaf de winkel voor zowel de (elektrische) mountainbike als racefiets. Na de verhuizing kwamen ook Maarten en Petra in de winkel werken. Ondertussen is het team van WR Bikes uitgegroeid naar 6 mensen, met allemaal hun eigen specialismen, maar allemaal met dezelfde passie voor sportief fietsen.

Maak kennis met ons team

Wim

Maarten

Petra

James

Mark

Sven

Loes

Ellis

Onze passie is bekroond

Fietsenwinkel & ondernemer van het jaar

In 2017 zijn we door de landelijke branche-organisatie uitgeroepen tot de beste tweewielerwinkel van 2017 van de provincie Overijssel! Maar liefst 86 klanten beoordeelden ons, met een gemiddeld rapportcijfer van 9.4!

Daarnaast werden we in 2017 door de Haarlese ondernemersvereniging uitgeroepen tot ondernemers van het jaar, daar zijn we trots op!

Koffe, Thee en Meer

WR Bikes wielercafe

Wanneer je de trap op loopt in onze winkel, vind je een prachtig wielercafe. Naast Koffie, Thee & Meer (KTM), hebben we vaak lekkere versnaperingen op voorraad. Daarnaast hangt én staat ons wielercafe vol met bijzondere collectors items, zoals de enige echte tijdritfiets van Lance Armstrong, waarop hij dé tijdrit in de Tour de France won. Kom gerust langs en ontdek meer!

Samen fietsen op zaterdag

Meer dan alleen een winkel

Onze passie gaat verder dan alleen een fietsen in de winkel. Elke zaterdag vertrekken we om 13:00 vanaf onze winkel voor een rit op de mountainbike. Uiteraard is iedereen welkom, KTM of geen KTM! We fietsen (bij genoeg animo) in verschillende groepen. Het dragen van een helm en trakteren met een lekkere taart wanneer je jarig bent zijn verplicht, verder is het geheel vrijblijvend. Tot dan!

Sportgeluk, Plan Nijverdal, Etc.

Partners met passie

Samen zijn we sterker, daarom werken we samen met een aantal partners om onze passie te delen. Zo rijd Rob Harmeling van Sportgeluk op een KTM Scarp en kan je bij Plan Nijverdal samen met Bilal Durmaz fietsen op een KTM Myroon